Snažno nevreme u regionu: Ide ka Srbiji FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 16.Jun.2022, 22:12

Snažno nevreme u regionu: Ide ka Srbiji FOTO/VIDEO

Nevreme je pogodilo večeras i Hrvatsku a olujni vetar s grmljavinom i jakom kišu zahvatio je u najvećoj meri karlovačko područje.

Kako javljaju lokalni mediji, u centru grada stablo se srušilo na automobil, prenosi portal Index.hr. Na teren su izašli i vatrogasci.

Hladan front sa jakom kišom i vetrom, koji je zahvatio gotovo sve krajeve Slovenije tokom noći, rušio je drveće i krovove, a vatrogasci su morali da ispumpaju vodu iz poplavljenih objekata i gase >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << požar izazvan gromovime.

Oluja u Sloveniji je pogodila sever zemlje, a ubrzo je zahvatila i unutrašnjost. Prema prvim informacijama iz centra za informisanje, najviše problema je u opštinama uz reku Dravu.

Agencija za životnu sredinu (ARSO) izdala je upozorenje da je u unutrašnjosti zemlje moguće jače nevreme sa čestim udarima groma, jakim vetrom, pljuskovima i gradom.

Najgore je bilo u Štajerskoj, Koruškoj, na istoku i jugoistoku Slovenije.

Aktivirana su i profesionalna i dobrovoljna vatrogasna društva jer se, kako navode slovenski mediji, događaji velikih razmera beleže na više od 20 lokacija: nevreme je izazvalo bujične poplave, poplavljeni su neki objekti, odroni su zatvorili neke puteve, srušena su mnoga stabla.

Hrvatski mediji su preneli da su nepogode već stigle u neke delove zemlje i da je jak vetar lomio stabla u Karlovcu.

Kako je danas najavio RHMZ, i u Srbiji se večeras na severu očekuje naoblačenje, sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

U Srbiji u subotu promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, a kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se ponegde na jugoistoku zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poslije Slovenije nevrijeme pogodilo i Hrvatsku

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2022

ZAGREB, LJUBLJANA - Nevrijeme je pogodilo večeras i Hrvatsku, a olujni v,etar s grmljavinom i jakom kišu zahvatio je u najvećoj m,eri karlovačko područje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.