Snažan zemljotres pogodio Aljasku

Izvor: VOA, 29.Jul.2021, 09:41

Snažan zemljotres pogodio Aljasku

Snažan zemljotres magnitude 8,2 pogodio je Aljasku, zbog čega je u regionu tog poluostrva bilo izdato upozorenje na cunami. Nacionalni centar za cunami na Aljasci izdao je upozorenje za južne delove poluostrva, ali ga je kasnije ukinuo. Pacifički centar za cunami izdao je upozorenje za Havaje i američku teritoriju Guam. Međutim, kasnije je saopšteno da ne postoji pretnja od cunamija. Nadležni su saopštili da je epicentar zemljotresa bio na dubini od 35 kilometara, te da je potres izazvao umerenu materijalnu štetu. Nema podataka o eventualnim žrtvama.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Jak potres na Aljasci, izdato upozorenje na cunami

Izvor: RTS, 29.Jul.2021

Snažan zemljotres jačine 8,2 jedinice Rihtera pogodio je američko poluostrvo Aljasku, pa je izdato upozorenje na cunami u toj oblasti. . Nema izveštaja o materijalnoj šteti ili eventualnim žrtvama, prenosi Rojters..Američki geološki zavod (USGS) saopštio je da se...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.