Izvor: N1 televizija, 15.Nov.2018, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrt devojke ujedinila Aranđelovac: Sklonite dilere sa ulica

Smrt 15-godišnje devojčice koja je preminula pošto je uzela tabletu ekstazija, ujedinila je Aranđelovčane. Posle organizovanog protesta predsedniku opštine uručili su zahtev u 11 tačaka. Traže da policija, tužilaštvo i sudovi rade svoj posao, uvereni da negde postoji kočnica, jer je, kako kažu, droga sve jeftinija i sve prisutnija.

Izvor: N1

Ovako dugu kolonu Aranđelovac odavno nije video. Formirana je zbog zabrinutosti za živote mladih Aranđelovčana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
"Mi tražimo da sudstvo, policija i tužilaštvo rade svoj posao. Da se procesuiraju narko dileri, da se hapse, pozatvaraju, da se droga skloni sa ulice", kaže Ivan R. Ivanović, iz Grupe "Aranđelovčani i Aranđelovčanke".

Jer je, tvrde Aranđelovčani sa kojima smo razgovarali, nikada dostupnija i nikada jeftinija:

"Ovo sada, ovo je strašno, kćeri, ovo je strašno... Na svakom koraku je jada".

"Više je dilera i onda opskrbljuju ih na svim mestima".

"Ja i kad bih tražio, ne znam ni gde bih našao... Tako da ko se nalazi u tim krugovima, on će lako da nađe".

"Vidite šta deca rade. To za protest i jeste da se ukine sve to. Koja droga..."

N1: Jel je ima previše?

"Vi to znate bolje od mene, ko to radi i šta".

Iako se pojavila informacija da su svoja saznanja o dilerima Aranđelovčani predali policiji na spisku od 20 imena, u MUP-u to demantuju.

Ipak, i sama šetnja digla je policiju na noge.

Čelnici kragujevačke i aranđelovačke policije stižu na sastanak sa organizatorima protesta. A predsednik opštine obećava ispunjavanje jednog od njihovih zahteva - formiranje Radnog tela za borbu protiv narkomanije.

"Da pokušamo da uđemo u jedan front, u ono što su tražili od nas naši sugrađani", kazao je predsednik opštine Bojan Radović.

Za pobedu na tom frontu, predsednik opštine priznaje da im je potrebna pomoć.

"Aranđelovac ima policijsku stanicu i svakako jedan broj pozornika koji se bavi tim problemom, ali nam je svakako potrebna pomoć i kada su u pitanju resursi i kada je u pitanju tehnička pomoć i iz Beograda i iz Kragujevca", dodao je.

Od početka godine, u Aranđelovcu je zaplenjeno 11 kilograma narkotika.

Prema policijskim podacima, 27 osoba je procesuirano za neovlašćenu prozvodnju, stavljanje u promet, posedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Epilog tih slučajeva policija ne zna - jer su oni u rukama tužilaštva i sudova.

"Nemoguće da je droga toliko prisutna na ulici, a da niko ništa ne zna i da niko ništa ne radi povodom toga. Oni mogu da se bore, samo je pitanje gde je kočnica - da li je kočnica u policiji, u tužilaštvu, u sudstvu", ocenio je Ivanović.

U želji da otkoče rešavanje problema, Aranđelovčani, između ostalog, traže pojačano prisustvo policije uz škole, redovno izveštavanje o radu javnog tužioca i suda u procesuiranju narkodilera.

Sedam dana  - to je rok koji Aranđelovčani daju nadležnima da ispune njihove zahteve. Ukoliko se to ne desi, kažu, ponovo će šetati.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Smrt devojčice ujedinila građane Aranđelovca u borbi protiv narkomanije

Izvor: N1 televizija, 15.Nov.2018

Smrt 15-godišnje devojčice koja je preminula pošto je uzela tabletu ekstazija, ujedinila je Aranđelovčane. Posle organizovanog protesta predsedniku Opštine uručili se zahtev u 11 tačaka. Traže da policija, tužilaštvo i sudovi rade svoj posao, uvereni da negde postoji kočnica, jer je, kako...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.