Smenjuju uhapšenog direktora „Toplifikacije“

Izvor: Danas, 04.Sep.2014, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjuju uhapšenog direktora „Toplifikacije“

Požarevac - Na vanrednoj sednici Gradskog veća održanoj u sredu direktor JP „Toplifikacija“ Zoran Repedžić, koji je uhapšen 27. avgusta i kome je određen pritvor do 30 dana, razrešen je dužnosti. Do razrešenja je došlo na predlog Nadzornog odbora JP „Toplifikacija“.

Gradsko veće, kojim je predsedavao gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić, podržalo je predlog Nadzornog odbora. U narednim koracima, koji će uslediti u najskorije vreme, Gradsko veće bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << da imenuje novog vršioca dužnosti direktora JP „Toplifikacija“, i taj predlog bi trebalo da ide na Skupštinu. Nakon imenovanja vršioca dužnosti trebalo bi organizovati i novi konkurs za direktora „Toplifikacije“, saznajemo iz izvora u gradskoj upravi.

Pošto je Gradsko veće ovaj zahtev usvojilo na sednici održanoj u sredu, 3. septembra, očekuje se da Bane Spasović, predsednik Skupštine grada, zakaže hitnu skupštinsku raspravu u petak ili u ponedeljak, kako bi se usvojilo razrešenje i postavljenje Repedžićevog naslednika.

Nadzorni odbor zahtevao je Repedžićevo razrešenje jer je samo on imao deponovan potpis, pa od dana njegovog hapšenja nijedan dokument ne može da se potpiše, niti da se obavi bilo kakva novčana transakcija. Pošto se on nalazi u jednomesečnom pritvoru, menadžment mu je predložio da se deponuje i potpis njegovog zamenika Zvonimira Blagojevića ili pomoćnika Koste Jeremića, ali se on sa tim nije složio, već je preko svog advokata tražio da mu se u Okružnom zatvoru, gde se nalazi u pritvoru, donesu dokumenti na potpisivanje. Prema starom Zakonu o radu, uhapšeni direktor nije morao da se suspenduje niti razrešava dužnosti sve do pravosnažne presude. Međutim, prema novom Zakonu o radu, razrešenje sleduje čim se neko uhapsi i odredi mu se pritvor ili, ako se prema nekom vodi krivični postupak iz oblasti njegove delatnosti, može se suspendovati do okončanja krivičnog postupka, što se u ovom slučaju primenilo.

Repedžić je uhapšen 27. avgusta, u svojoj porodičnoj kući, zbog sumnje da je na nezakonit način sproveo javnu nabavku za izvođača radova na montaži predizolovnih cevi i izgradnji toplopredajne stanice na četiri lokacije u Požarevcu. On je osumnjičen i da je, suprotno odluci Nadzornog obora „Toplifikacije“, angažovao advokate i sa njima sklopio fiktivne ugovore, a nakon toga ih isplatio u iznosu od 80.000 dinara. Kako saznajemo iz istrage, Repedžić je prilikom saslušanja negirao krivicu. On je izjavio da mu je sve ovo montirano od strane policije po nalogu „gradskih moćnika“, ne precizirajući o kojim ljudima se radi.

Negirao identitet

Kako saznajemo od našeg izvora bliskom istrazi, Repedžiću je posle hapšenja dodeljen advokat po službenoj dužnosti, jer nekog drugog nije hteo da angažuje, uz izjavu da je nedužan i da su mu hapšenje namestili neki gradski i republički politički „moćnici“ zarad njihovih interesa, pa mu ni ne treba ni advokat. Pre saslušanja u tužilaštvu, on je negirao da se zove Zoran Repedžić i da je direktor „Toplifikacije,“ i da su ga zamenili sa nekom drugom osobom, zbog čega je morala da se pozove policija, radi njegove identifikacije.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.