Smenjena direktorka bolnice koja je postala žarište koronavirusa

Izvor: B92, 14.Jul.2020, 11:48

Smenjena direktorka bolnice koja je postala žarište koronavirusa

Bijeljina -- Vlada Republike Srpske smenila je direktorku bolnice u Bijeljini, nakon što je ta bolnica postala jedno od žarišta koronavirusa.

Do širenja virusa unutar bolnice došlo je nakon što su se zdravstveni radnici te ustanove okupili na druženju i tako doneli virus u bolnicu.

Vlada je odluku o smeni Milice Lovrić, koja je i poslanik vladajućeg SNSD-a u Narodoj skupštini RS, obrazložila "nizom propusta".

Izmedju ostalog smenjena je zbog dogadjaja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 25. juna kada je održana rekreativna fudbalska utakmica na kojoj je učestvovalo 25 zdravstvenih radnika bolnice Bijeljina, a nakon toga je upriličeno druženje u restoranu.

Na njeno mesto je postavljen Zlatko Maksimović.

Lovrićeva je danas odžala konferenciju za novinare sa medicinskim osobljem, navodeći da je "žrtvovana u cilju viših interesa".

Ona je navela da nema nikakve odgovornosti, ističući da je ponosna na sve što je učinila u poslednjih šest meseci kada je reč o funkcionisanju bolnice u Bijeljini, prenela je bijeljinska BN TV.

Naglašavajući da je funkcionerka SNSD-a, te da je u dva mandata bila i odbornik u gradskoj skupštini, Lovrićeva smatra da se njenim radom mogu ponositi i oni koji su je na tu funkciju postavili.

Na konferenciji za medije pojavili su se i zdravstveni radnici koji su prekršili naložene epidemiološke mere, jer su bili prustni u većem broju od dozvoljenog, a ni fizička distanca nije poštovana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.