Smederevska Palanka: Pružni prelaz bez rampe

Izvor: RTS, 25.Jan.2019, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smederevska Palanka: Pružni prelaz bez rampe

Na mestu gde se ukrštaju magistralna pruga i državni put drugog reda rampe nema, a postoji Andrejin krst i znak stop. Dok se ne vrate motke polubranika, neophodno je prilagođavanje drumske signalizacije.
Pre dva dana skinuta je rampa na jednom od pružnih prelaza u Smederevskoj Palanci.

Kod pružnog prelaza gde se ukršta magistralna pruga Beograd-Niš i državni put drugog reda Ralja - Smederevska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Palanka - Natalinci, kao što su nam gledaoci javili, nema rampe, a svetlosna signalizacija je zavijena u crni najlon.
Ipak stoji Andrejin krst i znak stop sa obe strane. Do 23. januara, ovde su stajale i motke plubranika.
Kako su rekli iz preduzeća „Infrastruktura železnica Srbije” one su uklonjene, jer nisu radile duže od 84 sata, što je obaveza. Sa tom tvrdnjom slažu se i izjave građana koji kažu da se dešavalo da se rampa ne spusti kada voz naiđe, ali i da se spusti kada voza nema i tako nastane kolaps, jer je ovo praktično najuži centar grada.
Prema današnjim informacijama, kvar na uređaju putnog prelaza je otklonjen i planira se vraćanje motki polubranika u narednih nekoliko dana, navedeno je u odgovoru našoj redakciji.
A „Putevi Srbije” su obavešteni da je neophodno prilagođavanje drumske signalizacije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.