Smederevo nema veze s otkazivanjem koncerta

Izvor: Mondo, 04.Mar.2017, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Smederevo nema veze s otkazivanjem koncerta"

Kabinet gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović saopštio je danas da ni gradonačelnica, ni gradska uprava nemaju nikakve veze sa zakazivanjem, niti s otkazivanjem koncerta pevača Vlada Georgieva.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

"Istina je i da Vlado Georgiev nije pregovarao sa mnom, niti sa bilo kim iz gradske uprave. Sve je to radio sa direktorom Sportske hale", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da do sada nije reagovala jer smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da se ne treba mešati u kulturu i politiku, a da su navodi o umešanosti u otkazivanje koncerta "samo medijske spekulacije i spinovanja koje je opozicija pokušala da iskoristi i na taj način započne političku kampanju".

Kako se navodi, netačni su navodi i da je radnicima javnih preduzeća zabranjeno pojavljivanje na današnjem skupu u znak protesta protiv otkazivanja koncerta.

"Smederevo je otvoren grad za sva kulturna, sportska i umetnička dešavanja, a to potvrđuju sve naše gradske manifestacije", navela je Avramović.

Vlado Georgiev na koncertu, Smederevci na protestu

Posle informacije da večeras na Trgu Republike u Smederevu neće biti struje, iz Građanske inicijative u tom gradu je rečeno da su isključene i lajv kamere koje pokrivaju trg na kojem će biti održan protesni skup i s razglasa puštana muzika Vlada Georgieva.

Koncert u tom gradu je ranije otkazan, a Građanska inicijativa "Koncert Vlada Georgieva - ipak ćemo održati", koju na Facebooku prati više od 20.000 ljudi pozvala je učesnike da večerašnji protest bude miran i dostojanstven.

Pevač Vlado Georgiev izjavio je da će u Smederevu biti u publici, umesto na bini jer je njegov koncert zabranjen, i dodao da drugi razlog za zabranu koncerta ne zna osim taj što je javno podržao Sašu Jankovića, kandidata za predsednika Srbije.

Skup je organizovan nakon što je u više navrata otkazan njegov koncert.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.