Smederevo: Završena nova proizvodna hala

Izvor: Šumadija Press, 24.Jul.2015, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smederevo: Završena nova proizvodna hala

Proizvodna hala u Industrijskoj zoni Smederevo, u čiju je izgradnju novac uložio Grad Smederevo, završena je deset dana pre isteka roka.

Izvođenje radova povereno je konzorcijumu okupljenom oko smederevskog ITG-a, najpovoljnijem ponuđaču koji je za čitav posao tražio 113 miliona dinara.



– Sve je gotovo, praktično je ostalo još par sitnica, ali i to će trajati još dan ili dva. Nije bilo većih problema tokom prethodna tri meseca, jeste u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << letnji period, ali mi smo navikli da radimo u svim vremenskim uslovima. Najavljivali smo da će biti gotovo do 15. jula, uspeli smo u tome, preostaje da sačekamo rok predaje
– kaže Milija Barović, predstavnik konzorcijuma i vlasnik firme ITG.

Grad bi halu u svom vlasništvu trebalo da, po sistemu “ključ u ruke”, preuzme 24. jula. Radi se o objektu veličine 3.200 m2, sa pratećom infrastrukturom, prilaznim putevima, priključcima za struju, vodu, kanalizaciju i gas, a u okviru tog kompleksa je i Carinski terminal.

Prema ranijim izjavama gradonačelnice Jasna Avramović, ideja je da Smederevo postane još privlačnije za buduće ulagače zahvaljujući ovakvom prostoru koji može da, kao prelazno rešenje, ponudi bilo kom investitoru. Ko će započeti posao biće odlučeno nakon prikupljanja ponuda zainteresovanih i realizacije svih procedura koje zakon nalaže prilikom izbora zakupca.

U planu je da se već od jeseni pokrene proizvodnja i da tu zaposlenje dobije oko 100 Smederevaca.

Inače, ovi radovi su finansirani ostatkom novca od kredita podignutog za izgradnju hale za finski PKC, koja je umesto planiranih 8 miliona evra, koštala oko 690 miliona dinara. I pored ranije priloženog obezbeđenja za taj iznos, grad je i novu građevinu, na insistiranje banke, morao da stavi pod hipoteku kao vid garancije otplate kredita.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.