Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2018, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjuju gubitke u vodovodnoj mreži

BIHAĆ - U cilju smanjenja ogromnih gubitaka u vodovodnoj mreži, preduzeće "Vodovod" iz Bihaća započelo je realizaciju projekta vrijednog 450.000 maraka, koji se finansira sredstvima Vlade Švajcarske i gradskih vlasti, a provodi u saradnji s nevladinom organizacijom "Una consulting".

Prema riječima Damira Felića, predstavnika preduzeća, projektom će biti obuhvaćeno ukupno 20 zona i on podrazumijeva ugradnju mjerača protoka i evidentiranje kvarova i oštećenja na distributivnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << mreži.

"Ovo je prvi put da ćemo upotrebom najsavremenije dijagnostike evidentirati sva mjesta na kojima imamo gubitak vode. Prema nekim procjenama, zbog dotrajalosti i oštećenja vodovodne mreže godišnje gubimo oko 3,5 miliona kubika vode. Drugim riječima, gubici na dnevnoj osnovi iznose oko 1.000 maraka, što je zaista mnogo", istakao je Felić.

On je naveo da će nakon ove faze uslijediti zamjena oštećenih cijevi i postavljanje novih.

 "Stara i dotrajala vodovodna mreža, koja je izgrađena prije 50 godina, jedan je od glavnih problema u našem poslovanju. Naravno, tu su i neplaćena dugovanja za korištenu vodu", rekao je Felić.

Inače, ukupni gubici preduzeća "Vodovod" iz Bihaća iznose oko tri miliona maraka, zbog čega su bili prisiljeni da smanje broj zaposlenih sa 170 na 148.

Iz tog preduzeća je potvrđeno kako se na Općinskom sudu u Bihaću trenutno nalazi 12.000 tužbi protiv neurednih platiša.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.