Službenica banke iznenadila pljačkaše

Izvor: Blic, 23.Jun.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Službenica banke iznenadila pljačkaše

Banjaluka - Banjalučka policija traga za dvojicom razbojnika koji su juče ujutro pokušali da opljačkaju poslovnicu „NLB Razvojne banke“ u banjalučkom naselju Rosulje. Do zaključenja ovog izdanja nije saopšteno da li su nesuđeni pljačkaši uhapšeni.

Razbojnici su pred poslovnicu banke došli oko 8.40 časova. „Oni nisu znali da se banka otvara u devet časova, pa su naišli na zaključana vrata", rekli su nam juče u policiji.

Kako saznajemo, pljačkaši >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su pobegli nakon što je radnica aktivirala alarm. „Banka još nije bila otvorena, ali je jedna službenica ranije došla na posao. Pošto je videla razbojnike sa fantomkama koji su lupali na vrata, aktivirala je alarm i pozvala policiju", kažu naši izvori.

Razbojnici su pobegli prema tzv. crvenim zgradama, nakon čega su na pred filijalu i na teren upućene policijske patrole. Nepun sat posle pokušaja pljačke u Rosuljama je bilo raspoređeno nekoliko desetina policajaca, naoružanih dugim cevima, a pretraživali su šire područje oko banke i blokirali haustore u crvenim zgradama. Do zaključenja nije saopšteno da li je neko uhapšen.

Podsetimo, u ponedeljak ujutro - u isto vreme i na skoro identičan način - opljačkana je „Unikredit banka" u susednom naselju Nova Varoš. Tada su dvojica razbojnika ukrala više od 13.000 maraka.

Ipak, policija za sada ne želi da povezuje ova dva slučaja, ali se oba intenzivno istražuju. Pljačkaši 'Unikredit banke’ su nosili dukseve sa kapuljačama, a razbojnici koji su planirali da orobe „NLB Razvojnu banku" u Rosuljama na glavama su imali fantomke. „Ipak, to ne mora da znači da se ne radi o istim osobama. Treba sačekati kraj istrage", kaže naš izvor u policiji.

Stanovnici Rosulja, posmatrajući policajce sa automatskim puškama koji su blokirali njihovo naselje, tvrde da su ovakve scene „gledali samo u filmovima". „Banjaluka više ne liči na grad u kojem sam se rodio. U ponedeljak je opljačkana banka u susednom naselju, danas su pokušali da opljačkaju u našem - koja je sledeća", prokomentarisao je jedan od stanara tzv. crvenih zgrada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.