Izvor: Nezavisne Novine, 31.Avg.2017, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučajno otkriven kostur triceratopsa u Koloradu

Građevinski radnici u američkoj saveznoj državi Kolorado otkrili su kostur dinosaura triceratopsa star 66 miliona godina.

Ostaci ovog biljojeda pronađeni su 25. avgusta u Torntonu, gradu sjeverno od Denvera, tokom radova na terenu na kojem će biti izgrađena nova vatrogasna i policijska stanica, a otkriće je pobudilo veliko interesovanje naučnika.

Jednom od radnika učinilo se da bi mogla biti riječ o fosilu, zbog čega je kontaktiran Muzej nauke i prirode u Denveru, čiji kustos je, po dolasku na lice mjesta, potvrdio da je u pitanju triceratops.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Koloradu slučajno otkriven kostur triceratopsa

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2017

Građevinski radnici u američkoj saveznoj državi Kolorado otkrili su kostur dinosaura triceratopsa star 66 miliona godina...Ostaci ovog biljojeda pronađeni su 25. avgusta u Torntonu, gradu severno od Denvera, tokom radova na terenu na kojem će biti izgrađena nova vatrogasna i policijska stanica,...

Nastavak na Vesti-online.com...

SLUČAJAN PRONALAZAK U Koloradu otkriven kostur triceratopsa

Izvor: Blic, 01.Sep.2017, 00:31

Građevinski radnici u američkoj saveznoj državi Kolorado otkrili su kostur dinosaura triceratopsa star 66 miliona godina...Volunteers and scientists are uncovering more of a rare triceratops fossil found in Thornton https://t.co/hO2UO11RAF pic.twitter.com/5ZQ1pn3Jho..Ostaci ovog biljojeda pronađeni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.