Slučaj Ivanović: Tužilaštvo još nije dostavilo ključne dokaze

Izvor: B92, 18.Feb.2020, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Ivanović: Tužilaštvo još nije dostavilo ključne dokaze

Kosovska Mitrovica -- Ključni dokazi koje je tužilaštvo bilo dužno da dostavi odbrani prilikom uručivanja optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića još nisu stigli, kaže advokat Vasić.

Advokat Dejan Vasić je za portal Kosovo onlajn rekao da je na osnovu raspoloživih materijala napravio skicu zahteva za odbacivanje optužnice i prigovora na dokaze koje je priložilo tužilaštvo, ali da mu još uvek nedostaju glavni dokazi koje su više puta do sada tražili.

"Glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dokazi nam još uvek nisu dostavljeni, a kada se radi o mom klijentu to je snimak kamera sa stranačkih prostorija pokojnog Olivera Ivanovića, kao i listinzi poziva koje je kosovsko tužilaštvo dobilo od tužilaštva Republike Srbije, kako bi utvrdili da li je Dragiša Marković zvao toga jutra lice koje se pretpostavlja optužnicom", rekao je Vasić.

On je izrazio nadu da će im potrebni dokazi vrlo brzo biti dostavljeni, jer je rok za podnošenje žalbe kratak, a materijali su obimni. Vasić ocenjuje i da je veći deo dokaza pribavljen na nezakonit način.

"Protiv Dragiše je istraga trajala dugo, ali mi nismo pozivani na bilo koju istražnu radnju koje je tužilaštvo sprovodilo. Zato ću ja prigovoriti ovim dokazima i tražiću da se oni izuzmu iz spisa predmeta kao nezakonito uzeti", rekao je Vasić i naglasio da želi da veruje da je razlog za to, kao i za nedobijanje potrebnih dokaza, pre svega aljkavost tužilaštva.

Ponovljeno pripremno ročište održano je 11. februara u Specijalnom sudu u Prištini, a šestoro Srba koji se nalaze na optužnici, odbacilo je bilo kakvu umešanost u dela koja im se stavljaju na teret.

Novo ročište zakazano je za 16. mart, a odbrani je ostavljen rok do 11. marta da uloži žalbe i prigovore na optužnicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Advokat: Tužilaštvo još nije dostavilo ključne dokaze protiv osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Izvor: Blic, 18.Feb.2020

Rok za prigovore na optužnicu protiv osumnjičenih za učestvovanje u ubistvu Olivera Ivanovića polako ističe, a ključni dokazi, koje je tužilaštvo bilo dužno da dostavi odbrani prilikom uručivanja optužnice, još nisu stigli, rekao je advokat Dejan Vasić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.