Slučaj Ćuruvija, dopunjena optužnica za mesec dana

Izvor: RTS, 18.Sep.2014, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Ćuruvija, dopunjena optužnica za mesec dana

Predsednik Komisije za istragu ubistava novinara Veran Matić kaže da očekuje da će dopuna istrage povodom ubistva novinara Slavka Ćuruvije biti gotova najkasnije za mesec dana.

Veran Matić je, govoreći na predstavljanju elektronske baze podataka napada na novinare, podsetio da je optužnica u slučaju ubistva vlasnika Dnevnog telegrafa i Evropljanina iz juna ove godine ubrzo vraćena Tužilaštvu za organizovani kriminal na dopunu istrage, dodavši da za mesec >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dana očekuje da se to završi, javlja Tanjug.

"Imamo situaciju u kojoj optužnica još nije potvrđena. Vraćena je na doradu i u narednih, najkasnije mesec dana, biće završena ta dorada koja je uključivala saslušanje još nekoliko svedoka i još neka veštačenja", objasnio je Matić.

Ističe da je važno što je u optužnici jasno navedeno da je ubistvo Ćuruvije izvršeno u cilju očuvanja političke vlasti i moći i ograničenja slobode medija.

"Potencira se u optužnici da je žrtva bio direktor, glavni i odgovorni urednik lista Dnevni telegraf i nedeljenika Evropljanin, a kao razlog se navodi javno istupanje i kritika nosilaca političke vlasti i mogućnost da se utiče na javno mnenje", rekao je Matić.

Prva optužnica protiv četvorice osumnjičenih za ubistvo Ćuruvije podignuta je početkom juna ove godine, ali je odlukom Specijalnog suda vraćena tužilaštvu sa konkretnim nalozima za dopunu istrage.

Dodatna saslušanja svedoka počela su u avgustu, ali su već deset dana obustavljena zbog štrajka beogradskih advokata.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Slučaj Ćuruvija: Dopuna za mesec dana?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2014

Predsednik Komisije za istragu ubistava novinara Veran Matić izjavio je danas da očekuje da će dopuna istrage povodom ubistva novinara Slavka Ćuruvije biti gotova najkasnije za mesec dana...Matić je, govoreći na predstavljanju elektronske baze podataka napada na novinare www.bazenuns.rs, podsetio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.