Slovenija sutra proglašava kraj epidemije koronavirusa

Izvor: B92, 14.Jun.2021, 12:49

Slovenija sutra proglašava kraj epidemije koronavirusa

U Sloveniji su u poslednja 24 časa zabeležena samo 24 nova slučaja koronavirusa od 1.023 testirane osobe, što je 2,3 odsto pozitivnih rezultata.

Zbog ovakvog rezultata, Vlada Slovenije je odlučila da neće produžiti stanje epidemije od utorka 15. juna, ali će na snazi ostati još neke epidemiološke mere, prenosi HINA.

Dok Slovenija ne uđe u "zelenu fazu" po kriterijumima Evropskog centra za kontrolu bolesti, što se očekuje krajem juna ili početkom jula, nošenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << maski u zatvorenom prostoru će i dalje biti obavezno.

Na snazi će ostati i ograničenje poput broja prisutnih u zatvorenim prostorima.

Posebni uslovi za prisustvovanje koncertima i drugim događajima, kao što je negativan test na koronavirus, antigenski test ili dokaz o vakcinaciji, biće i dalje neophodni.

Vlada je ponovila apel svima onima koji se još uvek nisu vakcinisali da to učine, jer vakcina sada ima dovoljno, a ovog vikenda će se organizovati i masovno vakcinisanje po manjim mestima bez zakazivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.