Slovenija gradi drugi blok nuklearke Krško

Izvor: Blic, 19.Jan.2014, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija gradi drugi blok nuklearke Krško

Slovenija planira izgradnju drugog bloka nuklearke Krško, a predlog o tome je sastavni deo koalicionog ugovora koji je priprema vlada slovenačke premijerke Alenke Bratušek.

Kako je javila slovenačka TV predviđeno je da referendum o gradnji novog bloka bude održan pre završetka redovnog mandata aktuelne vlade, odnosno do 2015. godine.

Savetodavni referendum o mogućnosti gradnje drugog bloka koji bi koštao između 3,5 i 4 milijarde evra bio bi održan jer je gradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << drugog bloka predviđena još važećim planom razvoja Slovenije do 2023, ali je upitno finansiranje tog projekta, a protive mu se i nevladina udruženja.

Ukoliko bi do gradnje došlo, vlasnik novog bloka bila bi Gen-energija, firma koja upravlja slovenačkim delom neuklearke Krško.

Mogućnost gradnje drugog bloka, u slučaju porasta potrebe za električnom energijom i nedostatka drugih izvora energije, prva je u plan stavila vlada Janeza Janše 2008. Godine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenija gradi drugi blok nuklearke Krško

Izvor: Akter, 19.Jan.2014

Slovenija planira izgradnju drugog bloka nuklearke Krško, a predlog o tome je sastavni deo koalicionog ugovora koji je priprema vlada slovenačke premijerke Alenke Bratušek

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.