Slovenci kreirali srpsko-hrvatsku zastavu

Izvor: RTS, 17.Jan.2010, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenci kreirali "srpsko-hrvatsku" zastavu

Na predstavljanju zastava svih učesnika veleslaloma na mariborskom Pohorju organizatori, navodno slučajno, hrvatsku zastavu zamenili srpskom. Organizatori poslali izvinjenje Hrvatskoj.

Prilikom predstvljanja zastava svih učesnika 46. Zlatne lisice, skijaškog takmičenja u slalomu na Pohorju u Sloveniji, hrvatska zastava je zamenjena srpskom.

Umesto na crveno-belo-plavu zastavu, hrvatska šahovnica je stavljena na crveno-plavo-belu zastavu Republike Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Glavni sekretar organizacijskog odbora Srećko Vilar izjavio je da se desila neugodna greška zbog koje se izvinio Hrvatima.

"Teško nam je zbog toga. Svima nam je jako žao i izvinjavamo se svima u Hrvatskoj", rekao je Vilar, naglašavajući da ništa nije bilo namerno.

Portparol hrvatskog saveza Nenad Eror rekao je da oni imaju vrlo dobre sportske odnose sa Slovenskim skijaškim savezom i da je organizatorima žao zbog propusta, objavljeno je na Internet stranici hrvatskok portala "Indeks".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.