Slovenac zamenik komandanta KFOR-a

Izvor: S media, 09.Apr.2012, 03:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenac zamenik komandanta KFOR-a

Komandant Komande za doktrinu, razvoj, obrazovanje i osposobljavanje Slovenačke vojske Bojan Pograjc u oktobru će postati novi zamenik komandanta KFOR-a.

Kfor utvrđuje gde su uhapšeni pripadnici KPS-a

Rusi dolaze, EU i NATO se raspadaju

Kfor najavio zatvaranje alternativnih puteva na severu KiM

Ovu informaciju je objavio je ministar odbrane Slovenije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Aleš Hojs. To će biti najviši vojni položaj koji je Slovenija do sada imala u NATO. Za to mesto su konkurisale i Austrija i Italija, ali su odustale.

Pograjc će biti drugi po rangu visoki predstavnik svoje države na Kosovu, nakon što je bivši ministar spoljnih poslova Samuel Žbogar u februaru naimenovan za specijalnog predstavnika Evropske unije i šefa kancelarije EU na Kosovu.

Slovenija trenutno ima oko 300 vojnika u okviru snaga Kfora, čiji je ukupan broj oko 5.800 ljudi, pod komandom nemačkog general-majora Erharda Drevsa.

(Tanjug)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.