Slovačka: Žene same odlučuju o abortusu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovačka: Žene same odlučuju o abortusu

Slovačka je odbacila predlog zakona kojim bi žene pre abortusa najpre morale da odu na ultrazvuk kako bi čule otkucaje srca fetusa, ali i da dobiju pristanak oca pre nego što bude odobrena procedura, prenose mediji.

Taj predlog zakona podnela su tri člana konzervativne Slovačke nacionalne stranke. O predlogu spornog zakona se raspravljalo početkom ove nedelje, a danas je on odbačen, prenela je AP.

Više od 30 organizacija, uključujući Amnesti Internešnal i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Hjuman rajts voč, izrazilo je "duboku zabrinutost'' zbog takvog predloga zakona.

Oni su upozorili da će ukoliko se zakon usvoji Slovačka biti jedina članica Evropske unije koja nameće takve zahteve ženama u zemljama sa legalizovanim abortusom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.