Izvor: Danas, 20.Jan.2016, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slobodan Šnajder gost Filozofskog fakulteta

Dramski pisac Slobodan Šnajder biće danas gost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Razgovor sa piscem, u organizaciji Odseka za srpsku književnost, vodiće doc. dr Željko Milanović, a početak je zakazan za 15 časova u Svečanoj sali Fakulteta.

Slobodan Šnajder (Zagreb, 1948) diplomirao je filozofiju i anglistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bio je suosnivač i dugogodišnji urednik pozorišnog časopisa Prolog. Aktivan je u različitim žanrovima. Prozu objavljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << od 1966. godine, a od 1969. godine deluje kao dramatičar, pišući dramske tekstove kontinuirano, mada se isti kontinuitet ne može pripisati i izvođenjima tih tekstova. Prevođen je i igran u inostranstvu. Šnajder je, pored ostalog, autor poznate drame Hrvatski Faust, koja od nastanka početkom osamdesetih godina 20. veka izaziva različite kontroverze, nagrađivana je i prećutkivana, hvaljena i osporavana. Trenutno se na sceni Pozorišta mladih u Novom Sadu igra njegova drama Enciklopedija izgubljenog vremena, u režiji Snježane Banović. Nakon ovog razgovora sa studentima Filozofskog fakulteta, Slobodan Šnajder će ponovo posetiti Novi Sad iduće sedmice jer je u ponedeljak, 25. januara, zakazana u SKCNS Fabrika promocija njegovog novog romana Doba mjedi.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.