Slobodan Kašćelan izručen Crnoj Gori VIDEO

Izvor: B92, 08.Feb.2019, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slobodan Kašćelan izručen Crnoj Gori VIDEO

Češke vlasti su Crnoj Gori izručile, Slobodana Kašćelana, navodnog šefa kavačkog kriminalnog klana.

Kako prenosi Radiotelevizija Crne Gore, Kašćelan je iz Češke avionom prebačen na aerodrom u Golubovcima.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u ekstradiciji su ucestvovali i specijalci SAJ-a i Posebne jedinice, koji su sproveli osumnjičenog u zatvor.

On je uhapšen u Pragu 13. decembra prošle godine i odmah pristao na izručenje matičnoj državi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"S.K. se potražuje radi obezbedenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju, krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo zelenaštvo", naveli su u policiji.

Iz policije su naglasili da je on pre hapšenja u Češkoj često menjao mesto boravka i koristio lažne identitete, zbog čega je u traganju za njim ostvaren kontakt s snagama bezbednosti Češke, Nemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugala, Španije i Kosova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.