Sloboda uspešna i posle eksplozije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2011, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sloboda uspešna i posle eksplozije

ČAČAK -

Kompanija Sloboda i posle eksplozije od pre nekoliko meseci dobro posluje, radnici primaju redovno plate, a u planu je ugovaranje i novih poslova, izjavio je danas FoNetu direktor Slobode Zoran Stefanović.

Stefanović je rekao da Sloboda ima ugovorene poslove u vrednosti od 22 miliona dolara, koji će biti realizovani tokom godine.

"Pred potpisivanjem smo još nekoliko novih ugovora za robnu isporuku, a imamo i velike inženjering poslove koje je Jugoimport >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SDPR ugovorio u Alžiru", precizirao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, predstoji ugovaranje između Slobode i Jugoimporta, dodajući da očekuje da Sloboda dobije najveći deo kolača od tog posla.

Sloboda, istakao je on, nije imala ugovorene poslove u Libiji, navodeći da je ta država potencijalno veliko tržište za poslove u oblasti namenske industrije.

Nema zapošljavanja na neodređeno

Govoreći o 67 radnika kojima je istekao ugovor o radu na određeno vreme, Stefanović je rekao da je poslovna politika kompanije da ne zapošljava radnike u radni odnos na neodređeno vreme.

"Radnici su radili dva puta po šest meseci. Poslovna politika kompanije Sloboda je da u ovom trenutku ne prima ljude u radni odnos na neodređeno vreme", precizirao je Stefanović.

Tim radnicima, kako je rekao, niko nije ulivao lažnu nadu da će tako biti.

"Oni su znali da rade na određeno vreme. Ugovor je istekao. Oni će napraviti pauzu od 30 dana i nakon toga će ponovo biti pozvani da rade na novih šest meseci", naveo je Stefanović.

Stefanović je rekao da nije reč o radnicima koji su radili preko Omladinske zadruge, dodajući da su od početka imali status radnika na određeno vreme.

On je rekao i da je u toku prevođenje radnika koji su radili preko Omladinskih zadruga, na rad na određeno vreme do tri meseca.

Predsednik sindikata u Slobodi Dragan Jekić rekao je da će sindikat nastaviti da vrši pritisak da se radnici ponovo prime, jer su radili u vreme eksplozije i "izneli najveći teret na svojim plećima".

Prosek 35 hiljada

Radnici Slobode prošle godine prosečno su zarađivali 35.000 dinara mesečno, a isplate su nastavljene redovno uprkos problemima nastalim nakon eksplozije.

Kada je reč o Sloboda aparatima, Stefanović je rekao da je završen predlog programa za restrukturiranje koji se nalazi u Agenciji za privatizaciju.

"Tim programom je predviđeno da matična lokacija ostane u vlasništvu kompanije Sloboda, dok će o delu fabrike u naselju Ljubić agencija dati predlog", zaključio je Stefanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.