Izvor: Beta, 22.Maj.2019, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slike preživelih u Holokaustu išarane svastikama u Beču

Slike preživelih u Holokaustu izložene u centralnoj ulici Beča uništene su iscrtavanjem nacističkog simbola svastike, što je izazvalo osude političkih i jevrejskih lidera.Grupa ESRA koja je u Beč donela slike nemačko-italijanskog fotografa Luidjija Toskana saopštila je da je nekoliko dela juče išarano svastikama i drugim grafitima, javila je danas austrijska televizija ORF.Izložba je 7. maja otvorena na delu poznatog bečkog bulevara prstenastog oblika Ringštrase, a ESRA je navela i da su neki radovi ranije uništeni noževima.Austrijski kancelar Sebastijan Kurc napisao je na Tviteru da je "užasnut antisemitskim skrnavljenjem" slika i pozvao na sprovodjenje temeljne istrage.Lider jevrejske zajednice u Austriji Oskar Dajč rekao je da je reč o "antisemitski napad na celu Austriju" i da policija istražuje slučaj.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Slike preživjelih u holokaustu išarane svastikama u Beču

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Maj.2019

Slike preživjelih u holokaustu izložene u centralnoj ulici Beča uništene su iscrtavanjem nacističkog simbola svastike, što je izazvalo osude političkih i jevrejskih lidera. Grupa ESRA koja je u Beč donijela slike njemačko-italijanskog fotografa Luiđija Toskana saopštila je da je nekoliko...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.