Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2016, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slika Lusijana Frojda procijenjena na 29 miliona dolara

LONDON- Aukcijska kuća "Kristis" saopštila je danas da će ponuditi na prodaju sliku Lusijana Frojda na kojoj je naslikana njegova trudna ćerka, a u okviru prodaje u čast britanskog portretskog slikarstva.

Slika "Ib i njen suprug", koja je naslikana 1992. godine, procjenjuje se na oko 29 miliona dolara.

Frojdova djela, koji je umro 2011. godine u 88. godini, do sada su prodata za oko 56 miliona dolara.

Slika će biti data na prodaju 30. juna u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << obilježavanja 250 godina aukcijske kuće "Kristis", javlja AP.

Druga djela koja će biti data na prodaju uključuju "Portret Lusi Long" DŽošue Rejnoldsa iz 1778. godine vrijednosti oko 4,4 miliona dolara i sliku "Zlatni sati“ Lorda Lejtona iz 1864. godine, čija je vrijednost procijenjena na 7,2 miliona dolara.

Prije prodaje radovi će biti izloženi u Londonu, Hong Kongu i NJujorku.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.