Sledeće nedelje prvi operativni razgovori Srbije i EU

Izvor: Blic, 12.Jul.2013, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledeće nedelje prvi operativni razgovori Srbije i EU

Potpredsednica vlade za evropske integracije Suzana Grubješić razgovarala je danas sa generalnim direktorom za proširenje u Evropskoj komisiji Justom Kortom o pripremi prvih operativnih razgovora Srbije i EU koji će biti održani naredne nedelje, a u skladu sa odlukom Evropskog saveta o otpočinjanju pregovora o članstvu sa našom zemljom.

Grubješićeva je svom sagovorniku predstavila pregovaračku strukturu Srbije u okviru koje će se odvijati prvi korak u pregovorima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - skrining, koji podrazumeva uporednu analizu usklađenosti propisa Srbije sa pravnim tekovinama EU, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Direktor za proširenje u EK je potpredsednicu vlade informisao o koracima u pregovaračkom procesu, uključujući iskustva Hrvatske i Crne Gore.

U okviru priprema za prve tehničke razgovore Srbije i Evropske komisije, koji će biti održani u Beogradu 18. jula, istaknuto je da će oni biti fokusirani na poglavlja 23 (pravosuđe i osnovna prava) i 24 (pravda, sloboda i bezbednost).

Tokom današnjeg razgovora bilo je reči i o pripremi posete komesara za proširenje EU Štefana Filea koji 17. jula dolazi u Beograd.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi pregovori sledeće sedmice

Izvor: B92, 12.Jul.2013

Generalni direktor za proširenje u Evropskoj komisiji i Grubješićeva razgovarali o pripremi prvih operativnih razgovora Srbije i EU zakazanih za sledeću sedmicu

Nastavak na B92...

Grubješić: Iduće nedelje počinju operativni razgovori Srbije sa EU

Izvor: Press, 12.Jul.2013

Grubješić je svom sagovorniku predstavila pregovaračku strukturu Srbije u okviru koje će se odvijati prvi korak u pregovorima - skrining, koji podrazumeva uporednu analizu usklađenosti propisa Srbije sa pravnim tekovinama EU, saopšteno je iz Vlade Srbije.. .Direktor za proširenje u EK je potpredsednicu...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.