Sledeće nedelje o rešenjima za otplatu kredita

Izvor: Beta, 30.Jan.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledeće nedelje o rešenjima za otplatu kredita

BEOGRAD, 30. januara 2015. (Beta) - Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je u petak da će sledeće sedmice izaći sa nekim od rešenja za lakšu otplatu kredita u švajcarskim francima, ali da rizik banaka i dužnika neće preuzeti neko treći.

"Nijednog trenutka nećemo nekome da dajemo lažnu nadu da ličnu odluku o preuzimanju rizika može da prebaci na nekog trećeg", rekla je Tabaković u Skupštini Srbije tokom rasprave o setu finansijskih zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << kojim se uredjuje pitanje restrukturiranja banaka.

Guvernerka je ponovila da će rešenja biti bazirana na pricipima koji su već utvrdjeni. Ranije je najavila da će u ponedeljak održati novi sastanak sa predastavnicima poslovnih banaka koje su odboravale kredite u švajcarskim francima.

Ona je rekla da NBS želi da se dodje do najboljih rešenja bez stvaranja očekivanja koje ne mogu da se ispune.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tabaković: Sledeće nedelje rešenje za kredite u francima

Izvor: Radio 021, 30.Jan.2015

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je da će sledeće sedmice izaći sa nekim od rešenja za lakšu otplatu kredita u švajcarskim francima, ali da rizik banaka i dužnika neće preuzeti neko treći..."Nijednog trenutka nećemo nekome da dajemo lažnu nadu da ličnu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.