Slavija: Novi rok za sanaciju platoa - 31. avgust

Izvor: Mondo, 09.Avg.2018, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavija: Novi rok za sanaciju platoa - 31. avgust

Rok za završetak radova na popravci platoa na Slaviji pomeren je za 31. avgust odlukom Sekretarijata za investicije, koji ujedno tvrde i da novog produžetka neće biti.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović Nešto novo i nešto staro - Putnici iz tramvaja gledaju u novu fontanu na Trgu Slavija.

Na platou, na kojem su betonske ploče popucale pet meseci nakon što je obimna rekonstrukcija Trga Slavija završena 16. novembra, sanacija je počela 20. aprila, a sve je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prvobitno trebalo da bude završeno sredinom maja.

Rok je kasnije pomeren za kraj juna, a onda za 8. avgust, kada je u Sekretarijat za investicije od firme zadužene za obavljanje nadzora, stigao izveštaj na osnovu kojeg je doneta odluka o produžetku roka, prenose "Večernje novosti".

"Ovo je poslednji put da pomerimo rok za završetak svih radova na platou na Slaviji", rekao je sekretar za investicije Luka Petrović.

"Popravni" na Slaviji: Počela sanacija oštećenja

On je naveo da su juče dobili izveštaj firme zadužene za nadzor i na njihov predlog odlučili su da izvođaču daju još nekoliko dana da popravi plato, jer zbog loših vremenskih uslova nisu uspeli da ispoštuju rok.

"Zbog kiše i loših vremenskih uslova imali su poteškoća, pošto tehnologija ugradnje polimer-betona zahteva suvo vreme, odnosno posle poslednjih padavina mora da prođe 24 časa pre njegovog nalivanja", objasnio je Petrović.

Prema njegovim rečima, ukoliko izvođač ne završi radove do 31. avgusta, postoje dve opcije - ili da plaćaju penale jer kasne, pa da im se isplati manja suma za ono što je urađeno ili da Grad povuče bankarsku garanciju.

"Ceo plato nas je koštao 1,5 miliona evra, dok nas ugradnja tog polimer-betona, koji je i napravio problem, košta nešto manje od 200.000 evra", kazao je Petrović.

Vesić: Takovska će trajati 20 godina

Ukoliko Grad reši da povuče bankarsku garanciju, sledi raspisivanje javne nabavke kako bi se angažovo novi izvođač, a u tom slučaju plato će biti sređen tek na proleće sledeće godine, zbog toga što javne nabavke i dokumentacija iziskuju vreme, a za to što novi izvođač ne bi mogao da počne sa radovima na jesen, jer polimer-beton ne može da se izliva po lošim vremenskim uslovima.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

PLATO KOŠTA 1.500.000 EVRA Trebalo je da bude gotov u novembru 2017. a sada dobio NOVI ROK

Izvor: Blic, 09.Avg.2018

Rok za završetak radova na popravci platoa na Slaviji pomeren je za 31. avgust odlukom Sekretarijata za investicije, koji ujedno tvrde i da novog produžetka neće biti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.