Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jan.2013, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slaba tražnja kredita u evrozoni

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je danas da je tražnja bankarskih zajmova od strane poslovnog sektora u zoni evra i dalje slaba, jer kompanije nemaju potrebu za finansiranjem novih investicija u osnovna sredstva, poput zgrada i mašina, a koje su ključna komponenta za oporavak. Istraživanje, koje je obuhvatilo direktore za kreditiranje iz 131 banke, pokazalo je i da su banke nastavile da pooštravaju uslove kreditiranja. Istovremeno su banke izvestile o boljoj dostupnosti sredstava ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Slaba tražnja za kreditima u evrozoni

Izvor: Economy.rs, 31.Jan.2013, 03:41

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je danas da je tražnja bankarskih zajmova od strane poslovnog sektora u zoni evra i dalje slaba, jer kompanije nemaju potrebu za finansiranjem novih investicija u osnovna sredstva, poput zgrada i mašina, a koje su ključna komponenta za oporavak.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.