Skupština sledeće nedelje o bebama

Izvor: B92, 03.Apr.2012, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština sledeće nedelje o bebama

Beograd -- Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović će najverovatnije u sredu razgovarati sa šefovima poslaničkih grupa o zakonu o PDV na bebi opremu.

Očekuje se da će sledeće nedelje ona zakazati sednicu o izmenama Zakona o ukidanju poreza na opremu i hranu za bebe.

Predsednica parlamenta predlaže da se amandman koji im je poslala Vlada usvoji aklamacijom, tj. bez skupštinske rasprave.

Slavica Đukić Dejanović je rekla u izjavi za B92 rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bi svaka rasprava o ovoj temi poslanike odvela u "političko-predizborne vode" i da poslanici ne bi mogli da rade ozbiljan državni posao.

Ona je najavila da će pozvati poslanike i predsednilke poslaničkih grupa da se predlog usvoji bez rasprave i da je uverena da će najveći deo poslanika to poštovati.

Izmenama Zakona o PDV-u, koji je Vlada Srbije uputila parlamentu, predviđeno je da roditelji i staratelji mogu da refundiraju Porez na dodatu vrednost za opremu i hranu za bebe, godišnje u iznosu od 45.000 za jedno dete starosti do tri godine. Povraćaj PDV-a planiran je za mleko, kaše, krevetac, kolica, auto-stolicu, hranilicu i pelene, a neće se odnositi na obuću i odeću za bebe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.