Skupština grada usvojila rebalans budžeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2011, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština grada usvojila rebalans budžeta

NOVI SAD -

Odbornici Skupštine grada na današnjoj sednici usvojili su novi rebalans gradskog budžeta, drugi za ovu godinu, koji za razliku od juna meseca, predviđa smanjenje ukupnih sredstava za 8,5 odsto.

Ukoliko odbornici odgovore potvrdno, porodice sa troje i više dece mogu očekivati značajne popuste kod plaćanja komunalnih usluga od 2012., a svi ostali građani olakšice za plaćanje komunalno stambenih usluga.

Novosađani za period od prethodnih deset >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godina na ime komunalnih usluga duguju blizu dve milijarde dinara sa 903 miliona dinara kamate. Ukoliko odbornici Skupštine grada odobre olakšice za plaćanje komunalno-stambenih usluga, dužnici koji do kraja 2011. isplate glavnicu duga i sudske troškove, biće oslobođeni plaćanja kamate.

Ovo jei drugi rebalans budžeta u 2011. godini, a izazvale su ga izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave. Budžet grada je tako smanjen za 8,5 odsto u odnosu na junski rebalans i sada ukupno iznosi blizu 20 i po milijardi dinara.

U budžet se do kraja godine neće sliti ni planiranih 150 miliona dinara od Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, a nije realno očekivati ni povlačenje prve tranše od 110 miliona dinara zajma od Evropske investicione banke, namenjenog za izgradnju i rekonstrukciju objekata vodovoda i kanalizacije. Jedino što ostaje sigurno jeste obećana puna naknada zaposlenim trudnicama za vreme privremene sprečenosti za rad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.