Skupština Srbije konstatovala ostavku Maraša

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2010, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije konstatovala ostavku Maraša

BEOGRAD -

Skupstina Srbije konstatovala je večeras Slobodanu Marašu iz LDP prestanak poslaničkog mandata, što je ranije učinio I skupštinski Administrativni odbor.

Maraš je u neopozivoj ostavci naveo da je potrebno u skladu sa važećim zakonskim propisima njegov poslanički mandat dodeliti osobi sa izborne liste Liberalno-demokratska partija - Čedomir Jovanović.

Poslanik LDP Ivan Andrić rekao je ranije danas da je njegov kolega podneo ostavku i mandat vratio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranci iz "ličnih i porodičnih razloga", istakavši da nije bilo nikakvih nesuglasica između stranke i njega.

Andrić je novinarima u parlamentu objasnio da se ne radi ni o kakvom političkom ili ličnom sukobu i da Maraš "prosto ima druge planove i muke", te dodao da će LDP o njegovoj zameni odlučivati u najkraćem mogućem roku.

Privatni razlozi

Poslanik Liberalno demokratske partije (LDP) Ivan Andrić izjavio je danas da Slobodan Maraš nije podneo ostavku na mesto poslanika LDP-a u Skupštini Srbije zbog političkih nesuglasica nego zbog privatnih i porodičnih razloga.

"Nema nikakvih političkih nesuglasica niti nesporazuma, reč je o porodičnim razlozima. Nas je obavestio prošle nedelje. Očekivali smo da će još malo da razmisli i nađe prostora, ali to nije bilo moguće", rekao je Andrić novinarima u Skupštini Srbije.

"U pitanju su privatni i porodični razlozi kao što je sam Maraš rekao", kazao je Andrić i dodao da će LDP o zameni poslanika odlučivati u najkraćem mogućem roku.

Maraš je juče saopštio da je podneo ostavku na mesto poslanika i da je mandat vratio stranci koja ga je delegirala u Skupštinu Srbije. Najavio je i da će podneti ostavku na mesto člana Predsedništva LDP-a.

Senić ne zna ništa o eventualnom prelasku Maraša u G17

Zamenik šefa poslaničke grupe G17 plus Vlajko Senić izjavio je danas da ne zna ništa o eventualnom prelasku Slobodana Maraša iz Liberalno-demokratske partije u tu stranku.

Nakon što je LDP potvrdio da je Maraš vratio poslanički mandat stranci i njegova ostavka stigla u republički parlament, po skupštinskim kuloarima se povela priča da će Maraš preći u G17 plus.

"Sa Marašem sam pričao o svemu, ali nikad o tome", rekao je Senić novinarima u parlamentu.

Poslanik LDP Ivan Andrić rekao je ranije danas da je njegov kolega podneo ostavku i mandat vratio stranci iz "ličnih i porodičnih razloga", istakavši da nije bilo nikakvih nesuglasica između stranke i njega.

U neopozivoj ostavci, koja je danas stigla u Skupštinu Srbije, Maraš je naveo da je potrebno, u skladu sa važećim zakonskim propisima, njegov mandat dodeliti osobi sa izborne liste Liberalno-demokratska partija - Čedomir Jovanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.