Skuplje gorivo od vikenda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skuplje gorivo od vikenda

BEOGRAD - Motorni benzini poskupeće u Srbiji u proseku za 0,52 dinara, a dizel goriva za 0,61 dinara, najverovatnije u noći između petka i subote, prema predlogu koji je Ministarstvo rudarstva i energetike danas uputilo na saglasnost ministarstvima finansija i trgovine.

Ministarstvo ističe da je, u skladu sa Uredbom o cenama derivata, napravilo presek kretanja cena sirove nafte na svetskim berzama, kao i odnosa dinara i američkog dolara.

S obzirom na to da je cena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukupne nafte od poslednje korekcije cena u proseku povećana za 1.54 procenta, stekli su se uslovi za korekciju najviših proizvođačkih cena derivata nafte, navodi se u saopštenju.

Nove cene će, po dobijanju saglasnosti ministarstava finansija i trgovine, najverovatnije stupiti na snagu po objavljivanju u Službenom glasniku u noći između petka i subote (27-28 marta), ističe Ministarstvo rudarstva i energetike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.