Skup o reformi gimnazija u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2010, 03:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup o reformi gimnazija u Srbiji

BEOGRAD - O izmenama planova i programa za gimnazije moraju se pitati sami nastavnici koji predaju u tim školama, glavni je zaključak današnje Konferencije gimnazija Srbije, koja je okupila učesnike iz 52 srednjoškolske ustanove.

Na skupu u organizaciji Foruma beogradskih gimnazija odlučeno je da se Ministarstvu prosvete uputi zahtev da nastavnici učestvuju u izradi budućih planova i programa i da se nastavnička veća u gimnazijama izjasne o ponuđenom nastavnom planu za reformu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gimnazije.

Odlučeno je i da škole iniciraju uključivanje đačkih parlamenata po pitanju reforme gimnazije i da se pokrene šira rasprava na temu "Kakvu gimnaziju hoćemo".

Skupu u Prvoj beogradskoj gimnaziji, na kojem su razmatrani aspekti najavljene reforme gimnazija, prisustvovali su pomoćnik ministra prosvete Bogoljub Lazarević, predsednica Nacionalnog prosvetnog saveta Desanka Radunović i predsednik skupštinskog Odbora za prosvetu Zoran Šami.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Skup o reformi gimanzija u Srbiji

Izvor: S media, 19.Mar.2010, 18:04

Forum beogradskih gimnazija organizovaće sutra u Beogradu skup posvećen reformi gimnazija, uz učešće više od 60 predstavnika tih obrazovno-vaspitnih ustanova u Srbiji. ..Kako je Tanjugu izjavio predsednik FBG Miodrag Sokić, na skupu pod nazivom "Konferencija gimanzija Srbije" u Prvoj beogradskoj...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.