Skrnavili i otvarali grobnice u Novom Sadu

Izvor: Press, 16.Jan.2013, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skrnavili i otvarali grobnice u Novom Sadu

Pošto po svedočenju građana nije ništa odneto, Tužilaštvo je kvalifikovalo ovaj događaj kao krivično delo teška krađa u pokušaju, piše u saopštenju.
Više će se znati posle razgovora vlasti sa oštećenim porodicama.Skrnavljenje grobnica potvrdilo je danas u saopštenju i Javno komunalno preduzeće "Lisje", koje se stara o održavanju grobalja u Novom Sadu.
"Lisje" je navelo da su skrnavljenje primetili čluvari groblja i građani.Dodaje se da su pogrebni radnici nadgrobne >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ploče vratili u prvobitno stanje pošto je policija izvršila uviđaj.
Na većini gradskih i prigradskih grobalja u Novom Sadu postavljene su čuvarske kućice i angažovani čuvari, a na najvećem, Gradskom groblju, čuvarska služba radi neprekidno,l 24 sata.
Gradsko groblje se prostire na oko 110 hektara, a s vremena na vreme grobnice su meta vandalizma iz obesti. Ima rušenja spomenika ili česmi, krađe metalnih delova sa spomenika, vaza, kandila, cveća, navodi "Lisje".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.