Škorpija- najljuća feferona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2012, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Škorpija"- najljuća feferona

ALBUKERKI -

Postoje mnogobrojne vrste super ljutih feferona, a postoji i "škorpija", pakleno ljuta papričica koja usta pretvara u vulkansko grotlo.

Puno ime ove papričice nalik loptici za golf je "Trinidad Moruga Scorpion" i njen "ujed" je zaista škorpionski.

Stručnjaci Instituta za proučavanje čili papričica na Univerzitetu Nju Meksika proglasili su nedavno njenu vrstu za "najljuću" na svetu.

"Škorpija" ima više od 1,5 miliona Skorvilovih jedinica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a pojedini njeni primerci mogu da dostignu čak i dva miliona Skorvilovih jedinica. Poređenja radi, klasični Tabasko sos ima od 2.500 do 5.000 ovih jedinica koje služe za merenje ljutine.

"Kada zagrizete papričicu, ne čini vam se ništa posebno, a zatim ljutina počinje da raste i raste i tada postaje gadno", kazao je za AP Pol Bosland, stručnjak za feferone i direktor Instituta za čili papričice, dodajući da su ljudi koji su je brali morali da navlače po nekoliko pari gumenih rukavica.

Dosadašnji rekord u ljutini, držala je indijska papričica But Džolokija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Škorpija, feferona koja usta pretvara u vulkansko grotlo (Video)

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2012

ALBUKERKI - Postoje mnogobrojne vrste super ljutih feferona, a postoji i "škorpija", pakleno ljuta papričica koja usta pretvara u vulkansko grotlo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.