Skoplje: Zaplenjeno 350 kg droge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2013, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje: Zaplenjeno 350 kg droge

SKOPLJE -

Makedonska policija sprovela je danas veliku akciju u selu Aračinovo i skopskom naselju Čento, tokom koje je uhapšeno deset osoba i zaplenjeno 350 kilograma droge.

U akciji su učestvovali pripadnici specijalne jedinice Alfa i Jedinice za brzo raspoređuvanje EBR a, prema informacijama MUP-a, akcije se sprovode i u drugim gradovima Makedonije, uz učešće policije iz evropskih zemalja.

Kako je precizirano, akcije su deo međunarodne operacije za razbijanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mreže šverca droge "Dirigent", koja je počela 2010. godine i odnosi se na "kanal droge" Beč-Frankfurt, koji ide preko Makedonije.

Do sada je u Austriji, Nemačkoj i Makedoniji uhapšeno 400 osoba, od kojih su 29 makedonski državljani - pripadnici poznate "frankfurtske mafije".

Vođa grupe u Makedoniji Spase Dimovski već je osuđen na 13 godina zatvora, njegov sin Tome Dimovski na deset, dok je njihov saradnik Zoran Manaskov dobio 11 godina iza rešetaka.

O detaljima akcije MUP će javnost obavestiti tokom dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Hapšenje narko-bande u Makedoniji

Izvor: RTS, 08.Jan.2013

Policija u Makedoniji sprovela veliku akciju hapšenja u selu Aračinovo i skopskom naselju Čento. Uhapšeno 10 osoba, zaplenjeno 350 kilograma droge. ..Makedonska policija sprovela je veliku akciju u selu Aračinovo i skopskom naselju Čento, tokom koje je uhapšeno deset osoba i zaplenjeno 350 kilograma...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.