Škole na KiM počinju sa radom 14. septembra

Izvor: B92, 07.Sep.2020, 22:24

Škole na KiM počinju sa radom 14. septembra

Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije saopštilo je da će školska godina na KiM u preduniverzitetskom obrazovanju početi, 14. septembra.

"Procenjuje se da su škole generalno pripremljene. Odluka o započinjanju nove školske godine donosiće se u fazama za sve nivoe preduniverzitetskog obrazovanja, u punoj saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Nacionalnim institutom javnog zdravlja, Savetom roditelja i sindikatima, na osnovu procene epidemiološke situacije na Kosovu", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže se u odgovoru ministarstva za RTV Dukadjini.

Predsednik Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture (USONKK) Rahman Jašari rekao je da su škole i nastavnici spremni za novi nastavni proces.

"Mi kao USONKK kažemo da su nastavnici spremni za početak školske godine imajući u vidu informacije da su obavljene pripreme i za njih i za decu da će biti zaštićeni od virusa kovid-19", rekao je Jašari.

Ministarstvo obrazovanja je takodje izjavilo da su izvršene sve pripreme u vezi sa testiranjem nastavnika na kovid 19.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.