Sklopljene kockice  u eksploziji stradao učitelj terora

Izvor: B92, 21.Avg.2017, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sklopljene kockice " u eksploziji stradao "učitelj terora"

Imam iz Maroka stradao je u eksploziji koja je uništila kuću u španskom mestu Alkanar, a gde su teroristi pripremali napad u Barseloni.

Abdelbaki Es Sati je poginuo u sredu, dan uoči dvostrukog terorističkog napada, u kući koju su džihadisti koristili kao skrovište.

Ta eksplozija se dogodila slučajno, verovatno usled nestručnog rukovanja opasnim sredstvima, a u prvom momentu policija nije konstatovala ništa čudno, već je saopšteno da se radi o eksploziji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gasa.

Zapravo, u toj kući nalazilo se oko 120 kanistera, koje su navodno džihadisti hteli da koriste u napadima u Barseloni.

Načelnik katalonske policije Đozep Luis Trapero je pozitivno odgovorio na pitanje novinara da li je u eksploziji u kući stradao imam.

“Posmrtni ostaci imama su bili tamo, u kući u Alkanaru u kojoj se eksplozija dogodila“, rekao je Trapero.

Veruje se da je Es Sati radikalizovao grupu mladića i naveo ih da izvedu terorističke napade u Kataloniji, gde je ubijeno 15, a povređeno više od stotinu osoba.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Samo dan uoči masakra u Barseloni u eksploziji poginuo "učitelj terora"! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 21.Avg.2017

Abdelbaki Es Sati, imam iz Maroka, poginuo je u eksploziji koja se dogodila u kuću u kojoj su teroristi pripremali napad u Barseloni. ..Abdelbaki Es Sati je poginuo u sredu, dan uoči dvostrukog terorističkog napada, u kući u španskom mestu Alkanar koju su džihadisti koristili kao skrovište...Eksplozija...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.