Zlatibor: Skijanje cele zime

Izvor: B92, Tanjug, 21.Okt.2010, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatibor: Skijanje cele zime

Zlatibor -- Na Zlatiboru je počela gradnja sistema za veštačko osnežavanje, što će omogućiti skijanje tokom cele zime, saopšteno je iz Skijališta Srbije

Očekuje se da će veštački sneg, na kompleksu površine 12,3 hektara, dovesti na Zlatibor veći broj skijaša i povećati prihode turistističkog centra.

Na kompleksu se nalaze četiri ski staze, savremena šestoseda žičara, "tubing" i dva ski lifta tipa "sidro". Skijaši će na Zlatiboru moći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da skijaju u jeku sezone uz šestodnevni ski pas po ceni od 5.650 dinara.

Na izgradnji sistema za veštačko osnežavanje radiće austrijska kompanija "Sufag", a veštački sneg će pokrivati sve četiri staze - Zmajevac, Tornik, Ribnica i Čigota - kao i vezne ski puteve i ski poligon.

Dužina instalacija veštačkog snega iznosi pet kilometara, dok čitav sistem obuhvata pet fiksnih i 12 mobilnih topova i 16 lansera.

Sve staze mogu da se pokriju snegom debljine 30 santimetara za 100 sati. Voda za proizvodnju veštačkog snega će biti dovedena iz obližnjeg jezera Ribnica, a taj projekat se finansira iz sredstava Nacionalnog investicionog plana i realizuje ga preduzeće "Srbijavode".

Proizvodnja veštačkog snega može početi kada se temperatura vazduha spusti na bar tri stepena ispod nule.

Pratite specijal: NIS na berzi

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skijanje na Zlatiboru tokom čitave zime

Izvor: Blic, 21.Okt.2010

"Skijališta Srbije" počela su gradnju sistema za veštačko osnežavanje na Zlatiboru, na kompleksu površine 12,3 hektara, što će omogućiti skijanje tokom cele zime, saopšteno je danas iz tog preduzeća. ..Na kompleksu se nalaze četiri ski staze, savremena šestosedna žičara, "tubing" i dva...

Nastavak na Blic...

Veštački sneg na 12,3 hektara

Izvor: Danas, 21.Okt.2010

U Srbiji će skijaši od sada moći da skijaju na Zlatiboru čak i ako ne bude dovoljno snega, zahvaljujući veštačkom osnežavanju.

Nastavak na Danas...

Skijanje na Zlatiboru tokom čitave zimske sezone

Izvor: Poslovna žena, 22.Okt.2010, 15:01

Skijanje u ski centru Tornik na Zlatiboru više neće zavisiti od prirodnog snegaU Srbiji će skijaši od sada moći da skijaju na Zlatiboru čak i ako ne bude dovoljno snega, zahvaljujući veštačkom osnežavanju. Na ovom kompleksu površine 12,3 hektara, gde se nalaze četiri ski staze, savremena...

Nastavak na Poslovna žena...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.