Skat: Srbija je sidro stabilnosti u Regionu

Izvor: B92, 06.Apr.2016, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skat: Srbija je sidro stabilnosti u Regionu

Američki ambasador Kajl Skat izjavio je u Kraljevu da je Srbija "sidro stabilnosti u regionu".

"Situacija je dosta stabilna, iako imamo izbore. Videćemo šta će biti posle izbora u Srbiji koja je već na pravom putu prema Evropskoj uniji, a mi želimo da uradimo sve što možemo kako bismo pomogli Srbiji na tom putu", rekao je američki ambasador.

Kajl Skat je na Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo posetio laboratoriju "3D Impuls" za razvoj 3D štampe, vrednu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << milion evra, istakavši da je ponosan na partnerstvo tokom osnivanja te laboratorije.

"Veoma sam ponosan što smo bili partneri, ali ponosan sam i na partenerstvo nauke i privatnog sektora, posebno malih i srednjih preduzeća, jer je to baza ekonomskog rasta u svetu, a Srbija može biti kompetitivna u tome", rekao je Skat.

Rukovodilac laboratorije "3D Impuls" Snežana Ćirić Kostić kazala je da je ta laboratorija za potrebe malih i srednjih preduzeća Raškog, Rasinskog i Morivačkog okruga, tokom 2012. i 2013. godine, davala besplatne usluge.

"Posle tog perioda počeli smo sa komercijalnim radom u celoj Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, kao i za poznate svetske auto industrije", kazala je Ćirić Kostić.

Laboratorija "3D Impuls" bavi se primenom digitalnih tehnologija u razvoju novih proizvoda, u okviru projekta "Upravljanje inovacijama za nove proizvode" .

Osnivanje labortorije finansijski su podržali Evropska unija i američka organizacija USAID, uz sufinansiranje gradova Kraljeva i Čačka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.