Skandal u Vukovaru i ostavka

Izvor: B92, 30.Nov.2020, 12:27

Skandal u Vukovaru i ostavka

Vukovar -- Državni sekretar u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepan Sučić podneo je neopozivu ostavku zbog "neprimerenog ponašanja u Vukovaru".

"Zbog svog neprimerenog ponašanja u Vukovaru, izvinjavam se hrvatskoj javnosti i svima koje sam svojim gestom ili izjavom povredio", naveo je Sučić u ostavci.

Svestan odgovorne dužnosti koju obavlja, naveo je da ne želi da bude opterećenje aktuelnoj vladi ni Ministarstvu hrvatskih branitelja koji su mu ukazali poverenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Podnosim neopozivu ostavku na dužnost državnog seketara u Ministarstvu hrvatskih branitelja", napisao je Sučić, koji je u tom resoru vodio proces traženja nestalih u poslednjem ratu i žrtava iz Drugog svetskog rata.

On je u ostavci naveo da se s obzirom na iskustvo stavlja na raspolaganje Ministarstvu branitelja u slučaju potrebe.

Sučić i direktor Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru Krunoslav Šeremet izazvali su petak iza ponoći "težak incident" u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada.

Oni su sedeli u lokalu koji je i skladu sa epidemiološkim merama koje su te noći stupile na snagu trebalo da bude zatvoren, a kada je policija došla da ih upozori Sučić i Šeremet su odbili da se legitimišu.

Policija je u pomoć pozvala kolege iz Interventne pa su Sučić i Šeremet privedeni i protiv njih je podneta krivična prijava.

Državni seketar u Ministarstvu branitelja Stjepan Sučić, koji je jutros podneo ostavku zbog incidenta u Vukovaru, jednom od policajaca koji su pokušali da ga legitimišu je psovao "majku četničku", saopštio je Nacionalni sindikat policije.

U saopštenju sindikata, koje je potpisao predsednik Nikla Kajkić, a koje je upućeno premijeru Andreju Plenkoviću i ministru policije Davoru Božinoviću, navodi se da je bilo pokušaja da se ovaj incident zataška, a policajci ponize.

Navedeno je da su Sučić i direktor Memorijalnog centra u Vukovaru Krunoslav Šeremt nakon privođenja u policijsku stanicu nastavili sa narušavanjem javnog reda i mira.

Oni su, navodi se, vredjali hrvatske policajce, čak su im i pretili rečima: "Znate li vi ko sam ja i ko smo mi, ostaćete bez posla", preneli su hrvatski mediji.

Prilikom privođenja pružali su otpor policiji, Sučić je, navodi se, prema njihovim saznanjima dobijenim od osbolja u lokalu, jednom policajcu psovao "majku četničku" i policajcima pretio da će otići kući po oružje i sve ih ubiti

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sekretar u Ministarstvu hrvatskih branitelja podnio ostavku i izvinio se javnosti

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2020

ZAGREB - Državni sekretar u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepan Sučić podnio je neopozivu ostavku zbog "neprimjerenog ponašanja u Vukovaru", potvrđeno je iz tog resora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

SKANDAL U VUKOVARU: Državni sekretar prvo prekršio korona mere, pa pretio i izvređao policajca zato što je Srbin! Sada dao ostavku

Izvor: Kurir, 30.Nov.2020

Državni sekretar u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepan Sučić podneo je neopozivu ostavku zbog "neprimerenog ponašanja u Vukovaru", potvrđeno je iz tog resora.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.