Skandal: Tanjug ostao na grbači građana

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2016, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal: Tanjug ostao na grbači građana

Svako čudo je u državi Srbiji moguće, pa i to da osiromašeni građani i dalje plaćaju rad "ugašene" novinske agencije Tanjug, kažu za "Vesti" u Koaliciji za nadzor javnih finansija.

Ove navode dokumentuju podatkom da se od momenta prestanka rada te medijske kuće 1. novembra 2015. godine do 15. marta ove godine, u kasu "nepostojeće" agencije slilo 41.898.196,33 dinara ili 350.000 evra. Taj novac su, navodi ova NVO, uplatile uglavnom državne institucije koje su korisnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << budžeta.

Za verovali ili ne, na spisku finasijera nepostojećeg Tanjuga je i Ministarstvo kulture i informisanja iz kojeg je pre pola godine i saopšteno da Tanjug prestaje da postoji. Iznosi koje je ovaj resor uplatio su i najveći, a kako se vidi iz dokumentacije, u novembru je uplaćeno 17.458.000 dinara ili više od 140.000 evra, a u decembru 20.751,758 dinara ili skoro 170.000 evra.

Pare za Tanjug posle gašenja su stizale iz više resora u Vladi Srbije, od odbrane, rada, preko ministarstava bez portfelja i državne uprave. Uplaćivalo je i Ministarstvo građevine i saobraćaja, pa čak i Agencija za bezbednost saobraćaja.

Na spisku finansijera su u više navrata Kancelarija za Kosovo i Metohiju, gradske vlasti Beograda i Novog Sada, RTV Vojvodina, Turističko sportska organizacija Raške i zaječarski festival Gitarijada. Predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović zapitao je kome je potrebno da se ugašeni Tanjug održava na aparatima.

- O čijem se trošku izvodi ova morbidna operacija je ključno pitanje na koje odgovor građanima duguju Vlada i Aleksandar Vučić - kaže Dobrašinović za "Vesti".

On smatra da vlast ovakvim postupkom pokazuje osionost i bahatost.

- Umesto da čuvaju pravni poredak u zemlji, narušavaju ga namerno i svesno, a sve zarad demonstracije moći - zaključio je naš sagovornik.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.