Situacija je dramatična, ima mrtvih FOTO

Izvor: B92, 23.Feb.2019, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Situacija je dramatična, ima mrtvih" FOTO

Situacija na granici Venecuele i Kolumbije je dramatična, u pograničnim gradovima izbili sukobi dok aktivisti opozicije pokušavaju da dopreme humanitarnu pomoć.

Najmanje dve osobe su poginule, a 18 je povređeno u sukobima vojnika i lokalnog stanovništva na jugoistoku Venecuele nedaleko od granice sa Brazilom, javio je AP.

Prema rečima doktora iz obližnje bolnice, u pitanju su žitelji a grada Santa Elena de Uajren.

Do sukoba je došlo kada je opozicija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokušala da sprovede plan o dopremanju humanitarne pomoći iz Brazila čemu se protivi predsednik Venecuele Nikolas Maduro.

Jedan kamion iz konvoja sa humanitarnom pomoći koji je ušao u Venecuelu iz Kolumbije zapaljen, i da se vijori gust dim, pokazuju snimci venecuelanske televizije, prenosi Rojters.

Građani su počeli da uzimaju pakete sa humanitarnom pomoći iz drugog kamiona, pokazuju ti snimci.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro rekao je da je granica sa Kolumbijom delimično zatvorena i najavio prekid diplomatskim odnosima sa tom zemljom.

Venecuelanska vojska ispalila je suzavac na ljude koji su pokušali da pređu u Kolumbija, a najmanje 13 pripadnika bezbednosnih snaga je dezertiralo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.