Siromaštvo i loš životni standard najveći problemi

Izvor: B92, 13.Apr.2016, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siromaštvo i loš životni standard najveći problemi

Da su siromaštvo i loš životni standard najveći problemi smatra 38,1% građana, pokazalo je istraživanje B92 i CeSID-a.

I ove nedelje B92 u saradnji s CeSID-om objavljuje istraživanje javnog mnjenja, uoči izbora koji su zakazani za 24. april. Istraživanje je rađeno telefonski, a ispitano je 1009 građana.

B92 i CeSID pitali su građane šta je po Vašem mišljenju najveći problem građana Srbije?

Da su to siromaštvo i loš životni standard odgovorilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 38,1 % ispitanika. Da je to nezaposlenost reklo je 31,3 % anketiranih. 4,6 % ispitanika je navela da je to nedostatak mogućnosti za mlade.

Korupciju je navelo 3,2 %, zdravstvo 2,9 %, a da su najveći problem političari reklo je 2,8 % anketiranih.

Na pitanje koja stvar je najpozitivnija, a rezultat je rada aktuelne pokrajinske Vlade, njih 41% je rekla ništa, da ne zna/nema stav reklo je 22% anketiranih. Da je to rad na infrastrukturi (putevi, mostovi) reklo je 19,9%, a da su to nova radna mesta navelo je 13,7% anketiranih.

Koja stvar je najnegativnija, a rezultat je rada aktuelne pokrajinske Vlade, 19% se izjasnilo da ne zna/nema stav, sve je negativno navelo je 11 % anketiranih, za 8% nema negativnih stvari.

Da su to otpuštanja, nezaposlenost, loš standard reklo je 28,9 % ispitanika, da je to korupcija (stranačko zapošljavanje...) navelo je 11,2 %, a smanjenje plata i penzija 9,2 % anketiranih.

Na pitanje da li li biste podržali sledeće mere republičke Vlade, smanjenje plata i penzija penzija ne podržava oko 66 odsto ispitanih, a podržava skoro 16 procenata.

Otpuštanja ne podržava skoro 44 %, a podržava više od 30 % anketiranih.

Smanjenje ministarstava i poslanika ne podržava svega 8 %, a podržava skoro 75 % ispitanih.

Zanimljivo da je u grupi od 18 do 29 godina najviše onih koji se protive smanjenju plata i penzija.

..

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.