Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jun.2018, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Širom BiH građani protestuju zbog poskupljenja goriva

BANJALUKA - Građani širom Bosne i Hercegovine blokirali su ulice u znak protesta zbog poskupljenja cijena goriva.

U ulici Mladena Stojanovića saobraćaj je zaustavljen u oba smjera, takođe, prolaz je onemogućen i za javni gradski prevoz.

Sve veći broj auta se pridružuje protestu.

"Nadam se da će što veći broj ljudi stati da podrži ovaj protest. Porede nas s Njemačkom gdje su plate 2.000 €, dok su kod nas 200 €, zaista više nema smisla ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << divljanje cijena goriva", rekla je jedna Banjalučanka koja je u znak protesta zaustavila svoj automobil na ulicu.

Kako saznajemo, blokiran je saobraćaj i u samom centru grada duž Ulice Kralja Petra I Karađorđevića, a veći broj automobila okupio se i na Prijedorskoj petlji. protestima su se pridružili i građani Kotor Varoši i Prnjavora.

Na protestu je došlo i do kraćeg verbalnog sukoba nakon što je jedan vozač odbio da stane, te je drugi za njim bacio flašu piva međutim nije došlo do oštećenja vozila.

@N1infoSA zaustavljen promet na M17 pic.twitter.com/wfjhNIFh4W

Ipak imamo #protest #gorivo #cijene pic.twitter.com/PPqR5eVtD2

Zbog visokih cijena goriva blokada saobraćaja i u Sarajevu. Vozači u pojedinim dijelovima Sarajeva, Tuzle i Zenice blokirali su saobraćaj u 17 sati u znak protesta zbog visokih cijena goriva.

Pozivi za blokadu upućeni su putem društvenih mreža, a građani su pozvani da blokiraju ceste.

Zanimljivo je istaći da su mišljenja vozača podijeljena. Dok jedni blokiraju raskrsnicu u Tuzli, drugi na sve moguće načine pokušavaju proći te stići do destinacije na koju su se zaputili.

Saobraćaj je blokiran na kružnom toku na Laušu u Banjoj Luci, u centru Zenice kod hotela Dubrovnik, u blizini stadiona Bilino Polje, te na putu M17, Doboj - Sarajevo.

Podsjećamo, ovakvi protesti održani su proteklih dana i u svim većim gradovima u Srbiji gdje su trajali po sat vremena.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Građanski bunt: Blokirali put zbog poskupljenja goriva

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jun.2018

BANJALUKA - Građani širom Bosne i Hercegovine blokirali su ulice u znak protesta zbog poskupljenja goriva...U ulici Mladena Stojanovića u Banjaluci saobraćaj je zaustavljen u oba smjera, takođe, prolaz je onemogućen i za javni gradski prevoz...Sve veći broj auta se pridružuje protestu..."Nadam...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.