Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Nov.2014, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Širi se radnički protest u Tuzli

Radnicima propalih preduzeća s područja Tuzle i Tuzlanskog kantona danas se na protestima pred zgradom Suda i Tužilaštva TK-a pridružilo stotinjak radnika zaposlenih u Remont montaži.

Kažu da im od 2010. godine nije uplaćeno 15 plata, te traže isplatu primanja i hitnu uplatu doprinosa za penzijsko i zdravstveno osiguranje.

Radnici ove firme će se u četvrtak pridružiti radnicima Fabrike obuće "Aida“ u blokiranju saobraćajnica ukoliko ne postignu dogovor na današnjem sastanku s predsjedavajućim Skupštine TK-a.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Sindikat solidarnosti blokirao ulicu u Tuzli

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Nov.2014

Sindikat solidarnosti iz Tuzle, koji okuplja radnike uništenih preduzeća sa područja Tuzlanskog kantona održao je mirne proteste ispred Kantonalnog suda i Kantonalnog tužilaštva TK...Predsjednik sindikata Sakib Kopić ističe kako su svakim danom sve jači, a juče su pomenutom sindikatu pristupili...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.