Širi se podrška humanitarnoj akciji Podrži heroje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2020, 22:17

Širi se podrška humanitarnoj akciji "Podrži heroje"

Humanitarnoj akciji "Podrži heroje", u kojoj se prikupljaju sredstva za kupovinu medicinskog materijala zdravstvenim centrima u Srbiji i Republici Srpskoj, a koju je pokrenuo Savez Srba Slovenije, danas su se pridružili i savezi Srba iz Francuske, Italije i Republike Srpske.

Kako je objavljeno na sajtu Saveza Srba Slovenije, predsednik Saveza Srba Francuske Đuro Ćetković rekao je da dijaspora mora da se ujedini u ovoj teškoj situaciji i da pomogne Srbiji i Srbima u regionu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i da lobira za Srbiju prema institucijama zemalja u kojima živi srpska dijaspora.

“Ova humanitarna akcija bi mogla biti najlepši početak toga i verujem da hoće”, kaže Ćetković.

Koordinator akcije za Italiju Dejan Kusalo kaže da će humanitarna akcija pomoći medicinskim radnicima i biti osnov buduće saradnje saveza Srba iz dijaspore, a predsednik humanitarnog udruženje „Odbor za Kosovo i Metohiju“ iz Banjaluke Milorad Arlov veruje da će ovaj projekat pomoći dijaspora iz drugih država Evrope i sveta.

Koordinator akcije „Podrži heroje“ Vladimir Kokanović iz Saveza Srba Slovenije pozvao je sve organizacije, saveze Srba iz regiona i Evrope, privredne subjekte, sve javne ličnosti, ali i pojedince koji su u mogućnosti da se pridruže ovoj borbi i učine dobro delo za heroje današnjice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.