Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Avg.2017, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinhua: Vreli talas pogodio Srbiju

Kineska agencija Sinhua objavila je seriju fotografija o vrelom talasu koji je pogodio Srbiju.

Sinhua navodi da temperature u Srbiji premašuju 40 stepeni, kao i da je u petak izdato upozorenje zbog visokih temperatura.

Na fotografijama se vide prepuni beogradski bazeni i radnici Beogradskog zoološkog vrta koji vodom i lubenicama rashlađuju životinje.

Nemilosrdni talas vrućina, nazvan Lucifer, koji je ove nedelje zahvatio delove Evrope i ceo Balkan, uzrokovao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je najmanje dva smrtna slučaja i naveo vlasti da izdaju zdravstvena upozorenja.

Ekstremna vrućina u Italiji, delovima Francuske i Španije i na Balkanu, zaslužna za izbijanje desetina požara, uništila je useve i povećala potrošnju vode i struje.

Vlasti su u određenim oblastima ograničile saobraćaj i zabranile rad na otvorenom u najtoplijem delu dana usled temperatura koje prelaze 40 stepeni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

LUCIFER PRŽI I BALKAN I Kineska agencija piše o VRELOM TALASU koji je pogodio Srbiju

Izvor: Blic, 06.Avg.2017

Kineska agencija Sinhua objavila je seriju fotografija o vrelom talasu koji je pogodio Srbiju...Sinhua navodi da temperature u Srbiji premašuju 40 stepeni, kao i da je u petak izdato upozorenje zbog visokih temperatura...Na fotografijama se vide prepuni beogradski bazeni i radnici Beogradskog zoološkog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.