Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2010, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati policije različito o pomilovanju Makija

BEOGRAD -

Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) podržao je danas odluku da se pomiluje slikar i bivši član pokreta Otpor Bogoljub Arsenijević Maki i pojedinim sindikatima policije zamerio što su neargumentovano izrazili bojazan da "ovakav slučaj aboliranja napadača na policajce ne postane praksa".

"Veoma smo zabrinuti zbog ovakvih izjava naših kolega, jer je Arsenijević jula 1999. bio jedan od pokretača borbe za demokratiju i rušenje totalitarnog režima kakav >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je bio do 5. oktobra 2000. godine, a događaj ispred valjevske Opštine je bio bunt gnevnog, gladnog i poniženog naroda", navodi se u saopštenju NPSS.

Stavljati u isti koš Arsenijevića sa huliganima i onima koji svakodnevno napadaju policajce, građane i ubijaju turiste, smatra NPSS, čin je kakav ne doprinosi ugledu policijske profesije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.