Sindikati Želvoza: Kupac nije ispunio ugovorne obaveze

Izvor: Blic, 02.Apr.2011, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati Želvoza: Kupac nije ispunio ugovorne obaveze

SMEDEREVO - Pet sindikata u smederevskom Želvozu, obavestili su juče državne organe Srbije da kupac tog preduzeća nije ispunio ugovorne obaveze zbog čega zahtevaju raskid kupoprodajnog ugovora.

"Kupac Želvoza, rumunski konzorcijum Remar-Grampet nije ispunio obaveze iz kupoprodajnog ugovora ni posle konačnog roka od 31. marta", saopštili su sindikati u otvorenom pismu premijeru Mirku Cvetkoviću, ministru ekonomije Nebojši Ćiriću i direktoru Agencije i direktoru Agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za privatizaciju Vladislavu Cvetkoviću.

Predstavnici nezadovoljnih radnika su od Agencije za privatizaciju zahtevali "da ne bude saučesnik još jednoj neuspeloj privatizaciji već da radi svoj posao u skladu sa zakonom".

"Krivicom kupca fabrika je u stanju neproglašenog stečaja, a radnici bez isplaćenih zarada. Zahtevamo od Vlade Srbije da u najhitnijem roku spase fabriku sa 1.450 radnika, najvećeg remontera u Srbiji, utvrdi preuzeto stanje i preduzme sve potrebne aktivnost radi daljeg poslovanja fabrike", dodaje se u pismu.

Sindikati zahtevaju odgovor najkasnije do 5. aprila i poručuju da će u protivnom biti prinuđeni da posegnu za svim pravnim sredstvima kao i da nezadovoljstvo iskažu protestima u Beogradu.

Reprezentativni sindikati u Želvozu pozvani su u ponedeljak kod državnog sekretara u Ministarstvu finansija Dušana Nikezića, kako bi razmotrili mogućnosti povezivanja radnog staža, što je jedan od štrajkačkih zahteva.

Današnje pismo su potpisali predsednici Samostalnog sindikata, ASNS-a, Sindikalno radničkog pokreta, sindikata Nezavisnost i Železničar.

Nezadovoljni ponudom

Većinski vlasnik je štrajkačima u četvrtak ponudio Sporazum i dinamiku isplate zaostalih zarada, novembarske do 8. aprila, decembarske posle 15 radnih dana i polovinu januarske takođe posle 15 radnih dana.

Dugovanja po Socijalnom programu i ostala dugovanja, kupac je ponudio do kraja godine, počevši od juna, po 15 odsto duga uz svaku isplatu zarada.

Štrajkači nisu prihvatili ovu ponudu, naročito nezadovoljni tačkom Sporazuma u kojoj se precizira da ponuda "važi za zaposlene koji danas počnu sa poslom, kao i za one koji nisu prekidali redovne radne aktivnosti".

Povezane vesti: Nekadašnji gigant BIP sada pred stečajem

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RADNICI "ŽELVOZA" ZA RASKID KUPOPRODAJNOG UGOVORA

Izvor: Kurir, 02.Apr.2011

SMEDEREVO - Pet sindikata u smederevskom "Želvozu" obavestilo je državne organe Srbije da kupac tog preduzeća nije ispunio ugovorne obaveze zbog čega zahtevaju raskid kupoprodajnog ugovora...- Kupac "Želvoza", rumunski konzorcijum "Remar-Grampet" nije ispunio obaveze iz kupoprodajnog ugovora ni...

Nastavak na Kurir...

Raskinuti prodaju Želvoza

Izvor: Capital.ba, 02.Apr.2011

SMEDEREVO, Pet sindikata u smederevskom Želvozu, obavijestili su državne organe Srbije da kupac tog preduzeća nije ispunio ugovorne obaveze. Oni zbog toga zahtjevaju raskid kupoprodajnog ugovora. “Kupac Želvoza, rumunski konzorcijum Remar-Grampet nije ispunio obaveze iz kupoprodajnog ugovora ni...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.