Sindikat pravosuđa Srbije: Odugovlači se sa postupkom protiv Pavlovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Avg.2019, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat pravosuđa Srbije: Odugovlači se sa postupkom protiv Pavlovića

Sindikat pravosuđa Srbije saopštio je danas da se odugovlači sa postupanjem po njihovoj krivičnoj prijavi protiv zamenika upravnika Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu Milana Pavlovića "za nesavesno postupanje" tako da može da se sumnja da ima nečiju političku zaštitu.

"Podnećemo disciplinsku prijavu protiv tužioca jer nije preduzimao potrebne radnje ili je preduzimao neke besmislene", rekla je predsednica ovog sindikata Slađanka Milošević na konferenciji za novinare, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << navodeći da se prijava podnosi disciplinskom tužiocu.

Ona je podsetila da je krivična prijava podneta pre dve godine "za nesavesno postupanje" jer Pavlović, dok je bio upravnik zatvora Nova Skela, zaposlenima nije isplaćivao putne troškove zbog čega su ga tužili, a zbog čega je iz državnog budžeta već isplaćeno deset miliona dinara u parničnom postpuku.

"Postoji prava epidemija nekažnjavanja državnih funkcionera za nesavesno postupanje kojim nanose štetu državi", ocenila je Milošević.

Ona je rekla da je tužilac, zbog krivične prijave, tražio više puta od policije da prikupi dodatna obaveštanja, iako je to "nepotrebno i besmisleno" jer već postoje pravosnažne presude da protivno zakonu nije isplaćivao putne troškove, ali i da policija nije postupala po njegovim zahtevima.

"Mogao je da se zbog toga obrati starešini policijske stanice, ministarstvu ili vladi, a nije", rekla je Milošević.

Na pitanje zašto se odugovlači, kako tvrde, sa postupanjem po krivičnoj prijavi, ona je rekla da je možda cilj da postupak zastari, da Pavlović platiti neku "mizernu kaznu" po načelu oportuniteta, ili nešto treće.

Kako je navela, Pavlović je, nakon što su ga zaposleni tužili za neisplaćene putne troškove, prebačen na mesto zamenika upravnika specijalne zatvorske bolnice u Beogradu.

Ona je rekla i da je do sada završen parnični postupak, samo po menjem broju tužbi, od ukupno podnetih, tako da će šteta za državu biti još veća.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.